Ugmerke, Lithuania NDS 21.7.2018, judge Galina Zhuk, Belarus
Let’s Rock From Above ”Misteli” BEST FEMALE-1, V-CAC, BOS, BOB-veteran

Ugmerke, Lithuania NDS 22.7.2018, judge Tatiana Romanovskaya, Belarus
Let’s Rock From Above ”Misteli” BEST FEMALE-1, V-CAC, BOS, BOB-veteran -> LT VCH


20.-22.7.2018 Let’s Rock leiri, paikka Pitkäjärven vapaa-ajankeskus

Perjantaina leiriytymisen jälkeen käytiin syömässä herkulliset hamppariateriat werannalla.
Ohjelmassa oli ensin trimmauskurssi tiivistetysti teorian ja käytännön osalta, koirat kaunistui ja karvat pöllysi. Loppuilta menikin laavulla illanvieton merkeissä.
Lauantaina Aamupalan jälkeen Pekka Teini puhui koiranäyttelyn tarkoituksesta, arvosteluperusteista ja esittämisestä, käytiin läpi koiran rakennetta sekä jaettiin kokemuksia. Tämän jälkeen saimme tiivistetyn turvasuihkekoulutuksen.
Leirinäyttely aloitettiin käymällä vielä läpi käytännön kulku, annettiin vinkkejä esittämiseen ensikertalaisille esimerkkikiiran kanssa ja lämmitettiin koirat liikuttamalla niitä. Ulkomuototuomari Pekka Teini sai arvosteltavakseen 26 rokkaria, joiden joukossa oli jokunen muiden kasvattamia koiria.

Näyttelyn tulokset
ROP Let’s Rock Querida Mía
VSP Let’s Rock On The Rocks.
ROP pentu (Tarun venäjäntuonti) Manu
ROP VET Let’s Rock Eleanor Rigby
VSP VET Firette’s On The Rocks ( joka antoi luovutusvoiton kuumuuteen ja ikään vedoten)
PU 2 Let’s Rock Quiet Storm
PU 3 Tito Popeye
PU 4 Let’s Rock Piano Man
PN 2 Let’s Rock I’m Yours
PN 3 Cisara’s Ingun
PN 4 Let’s Rock Lay Your Love On Me

Lounaan jälkeen olikin vuorossa Einarin isännöimä Agility ja Jingin pieni TOKO – osuus. Ensin Einari alusti agilityn saloja teoria-osuudella ja sen jälkeen aloittelijat sai ajan kanssa tutustua esteisiin Einarin avustaessa hienosti, jonka jälkeen otettiin kello käteen ja suoritettiin rata. Hauskaa oli ja kaikenlaisia suorituksia nähtiin. TOKO suoritus laskettiin Agilityn kanssa yhteen, mikä hieman muutti agilityn tuloksia.

Tässä 10 parasta tulosta
1. Einari Pekkala ja Halla
2. Jing-Lin Pekkala & Doukki
3. Jasmin & Esme
4. Jasmin Bly & Olga
5. Aava & Doukki
6. Sanna-Mari Sormunen & Mila
7. Anita Toropainen & Eppu
8. Ella Tahvonen & Mikke
9. Anita & Keke
10. Miia Kallio & Raul

Loppuilta menikin saunoen, uiden ja yhdessä laavulla iltaa viettäen.
Sunnuntaiaamuna aamiaisen jälkeen meille luennoi koirien lihashuollosta koirahieroja, kraniosakraalihoitaja ja kalevalainen jäsenkorjaaja Niina Kivimäki. Saimme kattavan paketin lihasjumien synnystä, niiden ehkäisemisestä, oireiden oikeasta tulkinnasta kotikonstein, hoidon tarpeesta ja hoitomuodoista. Demokoiran kanssa asiaa havainnollistaen.

Kun lihakset ja rangan ongelmat oli käyty läpi, oli aika paneutua leirin viimeiseen lajiin. Anita Toropaisen ohjauksessa koirat ohjaajineen kävivät verijäljellä ja kaikki ennemmin tai myöhemmin löysi sorkan. Vasta-alkajat sai etukäteen tutustua vereen ja sorkkaan. Lajista moni innostuikin, osa koirista suoriutui heti todella hienosti, osa meni jälkeä, mutta kaato ei niin kauheasti kiinnostanut ja osa taas olisi mennyt suorinta tietä kaadolle mieluiten.

Mejän pisteet 10 parasta
1. Halla ja Einari 10p.
1. Mila ja Sanna-Mari 10p
1. Keke ja Anita 10 p.
1. Leego ja Anu 10 p.
5. Esme ja Jasmin 9 p.
5. Olga ja Jasmin 9p.
5. Lupu ja Anu 9p.
8. Mikke ja Ella 8 p.
8. Merja ja Calla 8p.
10. Jing ja Doukki 7 p.
10. Myy ja Ella 7p.
10. Lalli ja Anu 7 p.

Rokkari Cupin loppupisteet ja 10 parasta yhteenlaskettua tulosta ( meinas vallan unohtua)
1. Jing & Doukki
2. Einari & Halla
3. Jasmin & Esme
4. Jasmin & Olga
5. Miia & Raul
5. Sanna-Mari & Mila
7. Niina & Kerttu
8. Mika & Arvi
9. Anita & Keke
10. Ella & Mikke

Onnea voittajille ja kaikille osallistujille!
Sitten olikin aika pakata ja pitää palkintojen jako ja lähteä kotia kohti!
Suurkiitokset Pekka Teini, Einari Pekkala, Niina Kivimäki ja Anita Toropainen tarjoamastanne osaamisesta ja sen jakamisesta meidän kaikkien kanssa! Lämmin kiitos kaikille leiriläisille, niin yöpyjille kuin päiväkävijoilekin. Oli taas ilo viettää laatuaikaa teidän kanssa ja nähdä, miten olette kukin tahoillamme edistynyt koirienne kanssa. Haluaisin myös näin sanallisesti palkita ns. Vuoden tulokkaan ja se olisi Mila & Sanna-Mari! Oli ihailtavaa nähdä, miten hienoa teidän yhteistyö oli lajissa kuin lajissa ja miten hyvin kasvatettu koira on ja vielä ensimmäinen laatuaan.
Ja mainitsemisen arvoista myös, että Jing & Doukki sekä Miia & Raul oli kaikista koirakoista ainoat, jotka saivat joka osakilpailusta pisteitä.
Kiitos myös Mika Lavonius hienosta Pitkäjärven leiripaikasta! Lämpimät suositukset, on kaunis siisti miljöö, löytyy kokous- ja trimmitilaa, nurmi- ja hiekkakenttää, metsää, uimarantaa, saunaa, laavua, ruokailut joka lähtöön, terassi ruokineen ja A- oikeuksineen, majoitustilat tilavat ja siistit jne.